Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016

Εργαλείο ανάπτυξης που προβάλλει και υποστηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς και τα προϊόντα της περιοχής, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της διασυνοριακής συνεργασίας, αποτελεί η έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη».

Η 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» πραγματοποιήθηκε από τις 25-27 Νοεμβρίου 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. 

Μετά την επιτυχημένη επανεκκίνηση της έκθεσης το 2015, πέρσι τόσο η ΔΕΘ-Helexpo, όσο και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, υλοποίησαν μια ακόμα δυναμικότερη έκθεση, που εδραίωσε τον ρόλο της στην περιοχή.

Βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι η στήριξη του παραγωγικού ιστού της περιφέρειας, η προβολή όλων των τοπικών προϊόντων, η συμμετοχή και η ανάπτυξη συνεργασιών με επιχειρήσεις από γειτονικές χώρες και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη

Στο επίκεντρο της βρέθηκε η τοπική παραγωγή, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών και για το σκοπό αυτό η διοργάνωση φιλοξένησε ένα ειδικό αφιέρωμα στα ελληνικά ποτά με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη τους.

Οι εκθέτες ήταν 65, ξένες συμμετοχές υπήρξαν από την Βουλγαρία, ενώ την διοργάνωση στήριξαν το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, τα επιμελητήρια, οι φορείς, οι επιχειρήσεις και όλο το δυναμικό της περιοχής. 

Πλούσιο ήταν και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της «Ανατολική Μακεδονία Θράκη».

Η έκθεση πλαισιώθηκε και με πλήθος άλλων γεγονότων, όπως γευσιγνωσία ποτών και τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων, καθώς και με δράσεις πολιτισμού.