Εργαλείο ανάπτυξης με υπερτοπική σημασία η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη»

 

Εργαλείο ανάπτυξης που θα προβάλλει και θα υποστηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς και τα προϊόντα της περιοχής, θα υπερβαίνει τα όρια της περιφέρειας και τα σύνορα της χώρας και θα έχει τη δυνατότητα να φέρει κοντά και όμορα κράτη, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και της διασυνοριακής συνεργασίας, μπορεί να αποτελέσει στο μέλλον η έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη».

Από τις 25-27 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη»

Σε κύριο οικονομικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής εξελίσσεται η έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», η οποία πραγματοποιείται από τις 25-27 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Μετά την περσινή επιτυχημένη επανεκκίνηση της φέτος τόσο η ΔΕΘ-Helexpo, όσο και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, υλοποιούν μια ακόμα δυναμικότερη έκθεση, που εδραιώνει τον ρόλο της στην περιοχή, αποκτώντας παράλληλα υπερτοπικό και διεθνή χαρακτήρα.

«Μετά από την περσινή αναβίωση και επιτυχία της έκθεσης είμαστε πεπεισμένοι, ότι η λειτουργία και η επέκταση των δράσεων της μπορεί να αποτελέσει ένα ουσιαστικό αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο μας», επισήμανε κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος.

Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2016

Βασικό αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο στηρίζει και προβάλλει τις τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα της περιοχής και όλης της περιφέρειας με υπερτοπική εμβέλεια, αποτελεί η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη», που διοργανώνεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ), στην Κομοτηνή, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2016.

Στο επίκεντρο της φετινής έκθεσης, που συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, βρίσκεται η τοπική παραγωγή, με αιχμή τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, των αγροτικών προϊόντων, των παραδοσιακών ειδών, αλλά και με κλάδους όπως τα έπιπλα, η θέρμανση, τα ελαστικά, τα είδη οικιακής χρήσεως κα.

Η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» αποτελεί το κύριο οικονομικό γεγονός της ευρύτερης περιοχής, καθώς και έναν αξιόπιστο μοχλό ανάπτυξης, προβολής της τοπικής παραγωγής, αλλά και δημιουργίας διαύλων επικοινωνίας με τις όμορες χώρες.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει ένα ειδικό αφιέρωμα στα ελληνικά ποτά με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη τους, με παράλληλη παρουσίαση τοπικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.

Η έκθεση πλαισιώνεται με πλήθος παραλλήλων εκδηλώσεων, όπως γευσιγνωσία ποτών και τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων.